Musicals

 

Burenbattle

 • Aantal rollen:  24 vaste rollen
 • Minimum:        19 spelers
 • Maximum:       38 spelers
 • Aantal liedjes:  7 liedjes
 • Tijdsduur:        ruim een uur

Thema's
Verliefdheid, twee families tegenover elkaar, naastenliefde, Shakespeare en ontwikkelen eigen identiteit.

Prijs
Voor een groep van 30 leerlingen betaalt u voor de eenmalige opvoeringsrechten, 30 tekstboekjes, handleiding, CD met liedjes en de bladmuziek € 200 euro.

Andere groepssamenstelling? Kijk onder 'bestellen'.

Korte inhoud
Goed. Wat hebben we? Twee families, een pleinfeest en een opgegraven kist. Zo op het eerste gezicht niets aan de hand. Maar als blijkt dat de kist precies in het midden van het plein ligt, komt de ware aard van de families naar boven. Romanee en Julian besluiten zich niks van het geruzie van hun families aan te trekken en sluipen ’s nachts naar de kist. Dat valt tegen. Een boek? Als ze het oude boek openslaan, staan ze ineens midden in de opvoering van het wereldberoemde toneelstuk Romeo and Juliet van Shakespeare. In 1598! Als ze aangezien worden voor de hoofdrolspelers, komen ze ineens in een wel heel andere wereld terecht. Hoewel? Verschilt die  zoveel van die van nu? En wat zegt toch die naam?

Cowboys in da Hood

 

 • Aantal rollen:    33 vaste rollen
 • Minimum:          22 spelers
 • Maximum:         46 spelers
 • Aantal liedjes:   7 liedjes en een bonustrack
 • Tijdsduur:         ruim een uur

Thema’s
Helden, moed, samenwerken, western, humor

Prijs
Voor een groep van 30 leerlingen betaalt u voor de eenmalige opvoeringrechten, 30 tekstboekjes, een handleiding, CD met de liedjes en de bladmuziek € 200 euro.

Een andere groepssamenstelling? Bekijk de prijzen bij 'bestellen'.

Korte inhoud
Meester Bob Bakker is een jonge docent van groep 8. Hij weet zijn klas te boeien met geweldige verhalen. Een van de terugkerende  is dat hij ’s nachts  een cowboy is: Bob ‘masterchief’ Baker.

De dag van het kamp breekt aan. Niet alle kinderen zijn op tijd. Meester Bob gaat met de laatste groep op pad. In zijn groepje zitten Sara-Lee Snoei, het klagende meisje; Valerio Grosso, de dikke jongen; Kasper Jansen, de nerd; Melanie Maanblond, het altijd lieve meisje dat van paarden houdt en Mimoun  el  Morabet, de knappe sportieve hunk;

In de trein komen drie vreemde gasten komen binnen: Indianen! Meester Bob probeert de kinderen gerust te stellen. Dan gaat de trein vol gas en komt hij aan in...het Wilde Westen, in het jaar 1868!

In de plaatselijke saloon zit iedereen gebogen over een netelige kwestie. De laatste tijd is een wervelwind actief en deze laat allerlei dingen verdwijnen. 

Sheriff Bill Goodwill weet na dit slopende half jaar niet meer waar hij het zoeken moet. Daarom heeft hij de Indianen naar meester Bob gestuurd. Deze moderne cowboy zou de redder in nood moeten zijn. Wat volgt is een spannende Western, waar er heel wat uitgevochten moet worden, want wie wint er: de lasso of het pistool? De scherpschutter of de Sheriff? De wervelwind of Meester, eh...Masterchief Bob?!

 

Als ik later groot ben...

De musical "Als ik later groot ben" is door Op Zolder Producties geschreven in opdracht van het Verbond van Verzekeraars en Wijzer in Geldzaken.

 • Aantal rollen:  29 vaste rollen
 • Minimum:        18 spelers
 • Maximum:       40 spelers
 • Liedjes:           7 liedjes
 • Tijdsduur:       circa anderhalf uur

Thema's
Met de musical ‘Als ik later groot ben’ wil het Verbond van Verzekeraars bijdragen aan een beter begrip van omgaan met geld. Thema's zijn veilig pinnen, belang van goed verzekeren en omgaan met je zakgeld.

Korte inhoud
De musical gaat over de klas van juf Eva, natuurlijk de leukste juf van de school. De klas heeft grote plannen. Met zijn allen willen ze geld inzamelen voor een mooie afsluiting van hun lagere schooltijd: het concert van megaster Joy Rider! Iedereen zet zich voor de volle honderd procent in, maar de kinderen merken al snel dat iedereen anders met geld omgaat. Ze leren veel van elkaar en als het doel bijna is bereikt, gebeurt er iets vreselijks …! Het geld wordt gestolen. Wat nu? Er niet veel tijd meer …

Nieuwsgierig? De musical, die is ontwikkeld door Op Zolder Producties, kan worden gedownload op www.fixjerisk.nl.

Klik hier voor de trailer van 'Als ik later groot ben'

Klik hier voor het artikel in 'Verzekerd!' over de musical